torstai 31. toukokuuta 2012

"Juokse, juokse!"

Sainpa maanantain agitreeneissä juosta hengästyksiin asti! Tehtiin ensimmäistä kertaa kymmenen esteen rataa pätkissä ja olipa huippua päästä entistä enemmän agilityfiilikseen. :) Eipä ollut Tildallakaan tylsää, kun se pääsi pinkomaan minkä tassuistaan pääsi!


Alusta saakka Tilda lähti niin vauhdilla radalle, että mulla oli vaikeuksia pysyä sen perässä. Täytyypä itekin alkaa treenata taas spurtteja! ;) Kakkos ja kolmos esteen väli oli kriittinen, kun en millään meinannut ehtiä ennen Tildaa hypylle ja vielä oikeinpäin. Kepeissä Tiillä on ollut yksi aukko keskellä ja nyt kokeiltiin myös kahden aukon kanssa. Menihän se hienosti niinkin muutaman harjoituksen ja avustuksen jälkeen. Takaakierto ollaan otettu tehotreeniin kotona ja heti sen huomaa myös radalla, ettei tarvinut sitä jäädä junnaamaan. Mun toinen spurttikohta radassa oli ysi esteelle. Eipä jää koira ainakaan hidastelemaan putkiin! Hypyn ohjaus (kylki ja molemmat kädet) olikin Tildalle sekä ohjaajalle haastava, mutta siitäkin lopulta selvittiin.

Erikseen tehtiin treeneissä vielä hyppy-kepit pätkää. Hyvin Tilda haki jo kepit pelkällä käskyllä. Kontaktia otettiin vielä lopuksi puomilla. Tätäkin on treenattu ahkerasti kotona ja hienostihan Tilda kontaktilla pysyykin, vaikka liikun kauemmaskin tai hypin ja heilun. Uusi harjoitus tähän on nyt puomin vierestä kävely/juoksu ja käden heilautus. "Mennään" käskyllä saa vasta lähteä. Puomissa Tildalla on ollut vielä siivekkeet lopussa, mutta jospa niistä kohta päästäisiin eroon. Pikku kettu on selvästi alkanut hallita kehoaan paremmin ja pystyy jo pysähtymään alastuloon kontaktille. Hieno Tii!

Eilen lähdin sitten metsälenkille Tildan kanssa sillä ajatuksella, että teen markkeerauksia ja luoksetuloja metsässä. Luoksetulot sujuivatkin hyvin ja Tilda tuli pillistä vauhdikkaasti ja suoraan luokse. Noutamisen kanssa olikin ihan toinen juttu.. Tildaa ei kiinnostanut yhtään ja vaikka se lähti noutoon innolla, niin into lopahti, kun dami oli suussa ja pari askelta minuun päin otettu. Hajut veivät voiton ja sain moneen otteeseen herätellä Tildaa kuuntelemaan. Tuntui, ettei sitä kiinnostanut yhteinen tekeminen ja dami ollenkaan, vaikka yritin innostaa Tiitä "saalistusleikkiin" damilla. Missä lie vika tällä kertaa? Täytyy yrittää ottaa kettusen ajatuksen juoksusta selvää ja keksiä motivointikeino noutamiseen. Lenkin jälkeen parkkiksella kun otettiin tokojuttuja, niin johan teki Tildakin hienosti töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti