sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Hyvän mielen postaus!

Tänään lenkillä, kun touhuttiin tien varressa jotakin hömppää, ohikulkeva pariskunta huikkasi mennessään "Onko se tolleri? Onpa kaunis!" :)


 
Seuraavan määritelmän bongasin joku aika sitten facebookista:
 
NOVASCOTIANNOUTAJA,
Määrätietoinen puuhastelija
 
Veitikkamainen novascotiannoutaja on melkoinen vintiö koiraksi. Se on vauhdikas, loputtoman utelias ja hyvin seurallinen. Se on noutajista pienin mutta energiaa sillä riittää ja novascotiannoutaja on myös hyvin nopea oppimaan uusia asioita. Se on myös omapäinen ja kuuluisa päättäväisyydestään.
Novascotiannoutajien kanssa ei tule vastaan kahta sama
nlaista. Ihastuttava tolleri etsii alati hauskaa tekemistä ja sen keskittymiskyky on uskomaton. Kun se ottaa jonkun asian tehtäväkseen se ei kuule eikä näe muuta pitkään aikaan. Tollerin intensiivinen ja riemukas puuhakkuus saa jopa koomisia piirteitä. Tolleri touhuaa tyytyväisenä tuntikausia takapihan kukkapenkissä tai leluineen kotona ja se rakastaa temppuja. Tylsät rutiinit, toistuvat harjoitukset tai hihnalenkit saavat tollerin varmasti keksimään itse hauskempia ajanviettotapoja.
Tolleri on hyvin monipuolinen koira. Lempeästä ja iloisesta tempperamentistaan huolimatta se ei sovi kaikkiin koteihin tai istu pelkästään sohvakoiraksi. Tolleri on helppo kouluttaa mutta omistajan on jaksettava paneutua tosissaan ja ajan kanssa tämän kiihkeän pienen koiran järjenjuoksuun. Kun kasvatus on tehty huolella tolleri tekee kaikenlaiset temput vauhdikkaasti ja tottelee mielellään. Se myös viestii taitavasti äänellä ja käyttää ilmeitään hyvin inhimillisellä tavalla ja tollerin jälkeen moni muu koira saattaakin tuntua hieman vaisulta.

Sinä ja koirasi
Novascotiannoutajan ja sen omistajan otsa on pyöreä, mikä kertoo älystä ja huikeasta oppimiskyvystä. Muiden ihmisten voi olla vaikea pysyä tämän kaksikon perässä. Jämäkkä lyhyehkö nenä kuvaa reilua ja rempseää luonnetta, persoonallisuutta ja tahdonvoimaa näillä kahdella riittää. Ne ovat värikkäitä ja erottuvia ja jäävät helposti mieleen. Leveä suu ja tiiviit huulet kertovat, että kyseessä on paljon vaativa ja kriittinen, mutta toisaalta antelias kaksikko. Ne tarvitsevat poikkeuksellisen paljon tekemistä ja jos joku haluaa asettaa niille rajoja häneltä kysytään sitkeyttä. Helpolla tämä kaksikko ei anna periksi kun on jotain saanut päähänsä. Aivot ohjaavat tämän nokkelan parivaljakon tekemisiä mitä on joskus vaikea uskoa.

Kirjasta Koiransa näköinen
 
Ihan kun Tilda! Vauhdikas, loputtoman utelias, seurallinen, omapäinen ja päättäväinen. Kun se ottaa jonkun asian tehtäväkseen, se ei kuule eikä näe muuta. On kyse sitten treenistä tai metsässä juoksevasta lenkkeilijästä... Tii voi touhuta itekseen vaikka kuinka kauan ja hihnalenkit ja rutiinit ovat ehdottomasti tylsiä. Tilda viestii taitavasti äänellään ja ilmeillään ja se todella on jo aika inhimillistä. Sen ilmeestä selvästi, mitä sillä on mielessään ja millä tuulella se on. Kaiken pitää Tildan kanssa olla hauskaa. Tämän kiihkeän pienen koiran järjenjuoksuun on todella paneuduttava, eikä me helpolla anneta periksi!
 
 
Ihanaa kuinka oma koira voi saada hyvälle mielelle! Vaikka Tiin kanssa on välillä hankalaa sen itsepäisyyden tai epäilyttäville asioille haukkumisen kanssa, jaksaa se kuitenkin aina valloittaa minut uudelleen ja uudelleen. On ihanaa katsoa kuinka se on täpinöissään treenatessa, mutta keskittyy silti uskomattomalla tavalla. Tilda on saanut myös uutta luottoa, kun ollaan lenkkeilty kavereiden kanssa. Tii onkin saattanut olla se "iso ja fiksu", joka on vaikka saanut kulkea ilman hihnaa, kun toinen on kiinni. (Välillä asetelma tosin on toisinpäinkin...) Hyvä mieli tulee myös juuri noista ohikulkijoiden kommenteista tai kouluttajan kannustavista sanomisista. Niistä saa valtavasti voimaa toteuttaa unelmia ja kurottaa entistä enemmän kohti tavoitteita!
 
 

1 kommentti:

  1. Tuo tollerikuvaus on kyllä kerrassaan loistava ja niin totta! :)

    Ihanasti kirjoitit Tildasta! <3

    Terkkuja, Peppi ja Katri

    VastaaPoista