maanantai 7. heinäkuuta 2014

Agirotu 2014

Love, Peace & Agility. Aurinko Janakkalan Turengissa paistoi ja tunnelma oli rento. On se agility vaan parasta!

Lähdin agirotuun vähän epäilevin mielin, koska olin tehnyt päätöksen, etten anna Tildan jatkaa rataa kontaktiesteiltä edes kisatilanteessa, jos se ei nätisti niitä ota. Jännitti siis todella paljon... Ja niinhän siinä kävi, että lauantain kaksi rataa meni treenatessa. Molemmilla puomi oli se kohtalokas este, jonka jälkeen poistuttiin vähin äänin. Aamun radalla Tilda selvästi hidasti puomilla, mutta tipautti takatassut silti alas. Kettunen taisi tajuta heti virheensä ja minun vasta kamppaillessa ajatuksesta radan jatkamisesta, se jo pakitti tassut takaisin puomille. Päätös oli sillä tehty ja lähdettiin aan kautta pois. Siinä tulikin jo hieno kontakti! Iltapäivän radalla elättelin toiveita, että Tilda muistaisi aamuisen virheensä ja tekisi nätit kontaktit. Pitkän ja kuuman päivän jälkeen ferrarin moottori kävikin yllättäen valtavilla kierroksilla ja alun kaahailussa taisi jarrutkin hukkua. Tilda juoksi puomin läpi ja poistuttiin radalta. Parasta kuitenkin oli, että yhtään ei ärsyttänyt lopettaa leikkiä kesken! Tietenkin olisi ollut kiva tehdä rata loppuun saakka Tildan kanssa, mahdollisuudet tuntuivat olevan vaikka mihin. Tilda oli loistovireessä kuumuudesta huolimatta, juoksi kovaa, mutta seurasi ohjaukset. Nyt agility punaisen ferrarin kanssa on taas superhauskaa!



Lauantai-iltana tajusin, että seuraavan päivän rata oli joukkueviesti. Enhän voi pilata koko joukkueen suoritusta kökkimällä kontakteilla. Suunnitelma oli palkkailla muutama 2on2off ennen radalle lähtöä ja käskyttää kontaktit kovemmin. Ja Tildahan pysähtyi! Rata oli muutenkin oikein vauhdikkaan tuntuinen ja pikkuketun kanssa oli ilo juosta. Yhden putken lähetyksen jälkeen käännähdin (taas!) liian aikaisin ja Tilda tuli pois. (Putket treenilistalle!) Meidän meditollerit -joukkueen sijoitus lopulta oli 26., mutta hitsi että oli kivaa! Harmitti ihan, etten ollut ilmoittanut meitä sunnuntaille Open Class -tasoituskisaankin, kun draivi olisi ollut päällä. Toisaalta oli tuo loppupäivän agituristina hengailukin mukavaa. Lenkkeiltiin, herkuteltiin, otettiin aurinkoa ja huilittiin Tildan kanssa kaksin.


Viikonlopun kruunasi leppoisat oltavat kavereiden kanssa. Lauantaina Sari ja Hilpi pitivät meille seuraa ja käytiin ratojen välissä Hämeenlinnassa piknikillä ja lenkkeilemässä. Sunnuntaina aamupäivä kului kettujengin kanssa ja iltapäivällä olin avustavissa tehtävissä alo-maksien joukkueviestissä. Janakkalasta ajettiinkin sitten Lahteen mummolaan. Lomailijan elämä on mukavaa!

Agirotu ostokset ensi viikkoa silmällä pitäen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti