sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Ensimmäiset agiepikset

Olin rohkea ja lähdin aamulla Tamskin koiratallille epävirallisiin agilitykisoihin! Jännitys oli edellisiltana jo valtava, kun mietin, miten siellä sitten mentäisiin Tildan kanssa. Sain kuitenkin Sarin koutsiksi meidän matkaan ja se riitti rohkaisuksi ensimmäisiin agilitykisoihin medimölli -luokassa.

Uusi Pomppa-takki käytössä.

Katsottiin ja mietittiin rataa jo etukäteen ennen medimöllien rataantutustumista. Helpotti omaa oloa, kun ei tarvinnut tutustumisessa alkaa miettimään, miten radan suorittaisi, vaan pääsi heti harjoittelemaan oikeaa suoritusta varten. Eipä sitä sitten ehtinyt jännittämäänkään niin paljon kuin olin luullut jännittäväni. Ratakaan ei ollut vaikea, vaan oikein mukava pienillä haasteilla maustettuna.



Tilda ei meinannut pysyä lähdössä, vaan lähti hiippailemaan, kun menin kahden esteen päähän. En tiedä, miksi en kunnolla palauttanut Tildaa alkuun - hätäilin. Ja kun hätäilin, en kerennyt kunnolla kolmosen taakse, Tilda pudotti riman ja juoksi ohi putkesta. Uudella yrityksellä putkeen ja hienosti toisen putken oikeasta päästä sisään. Puomilla Tii vähän hidasti, mutta tuli kuitenkin reippaasti kontaktille. Jee loistava kontakti! Aalla Tilda "putosi" pois kontaktilta. Ehkä pieni ei vielä pystykään hallitsemaan kroppaansa ihan niin, että jyrkälle aalle kontakti onnistuisi täydellisesti. Tarkkaillaan tilannetta! 13-15 meni hienosti. Pussille olin pyytänyt avun eli ratahenkilö piti pussin päätä vähän ilmassa. Tilda tuli pussin läpi, mutta jäi ihmettelemään, mikä tyyppi siinä kyykkii. Hyppäsi sitten viimeisen hypyn väärältä puolelta, kun ohjaus oli hukassa.

Olin ilmoittanut meidät vaan yhdelle startille, mutta nälkä kasvaa syödessä - teki mieli mennä korjaamaan virheitä. Pikaisesti ilmoittauduin uusintakierrokselle ja se kannatti. Lähdössä Tii taas nousi, mutta palautin ja kettunen pysyi. 1-14 meni valtavan hienosti. Meno oli vauhdikasta ja huomattavasti rennompaa kuin ekalla kerralla. Pieni punainen oli hurjan hyvin mukana! Aan kontakti oli samanlainen kuin edellinenkin. Viimeiseen putkeen sitten ohjasin huonosti ja Tii meni ohi. Tässä kohtaa kentältä löytyi nami, jota piti oikein jäädä maistelemaan. Lopulta sain Tildan putkeen ja pussiin, jonka päästä löytyikin taas joku tyyppi. Ratahenkilöön tutustumisen jälkeen viimeinen hyppy maaliin.

Onneksi otin toisen startin ja olipa se hauskaa! Yllätykseksi pääsimme hakemaan palkinnonkin kolmannelta sijalta. :) Kiitos Sari seurasta ja avusta!


1 kommentti:

  1. Huippua Tilda! :)

    Hyvää Joulua ja ollaan yhteyksissä!

    T. Katri ja Peppi

    VastaaPoista