maanantai 4. helmikuuta 2013

Hyvän päivän treenit!

Olin jo kirjottamassa taas yhtä epätoivosta pohdintapostausta Tildan käyttäytymisestä, mutta onneksi lähdin ensin tokotreeneihin. Mahtava fiilis ja oikeastaan mahtava koko päivä!

Pääsin tänään aikasin töistä ja koska oma pieni kettuni on jäänyt pahasti taka-alalle viime päivinä, ajattelin ottaa vähän menetettyä yhteistä aikaa takaisin. Pakkasin reppuun variksen, damin, lelun, nameja ja liinan ja lähdettiin jäälle. Kovin hiljaiselta vaikutti Näsijärven jää lukuunottamatta muutamia hiihtäjiä ja sehän sopi meille. 10 metrin liina oli mukana kahdesta syystä. Luoksetuloa ja vapaana olemista harjoitellaan nyt liinan kanssa. Yritän vahvistaa luoksetuloa ja tehdä siitä maailman hienoimman jutun palkkaamalla vain, kun Tilda tulee ensimmäisestä kutsusta luokse. Haahuilusta ei saa mitään. Haukun alkaessa yksi luoksetulokäsky, jota olisi toteltava, enkä ala enää huutamaan kilpaa Tildan kanssa, jotta se huomaisi haukkumisen olevan hölmöä puuhaa. Liina estää myös liian kauas lähtemisen. Jatkossa huomautan Tildaa joka kerta sen jäädessä tai juostessa liian kauas. Järven jää on ollut Tildalle haasteellinen paikka, mutta liinan kanssa kaikki onkin sujunut todella hyvin. Haukuttavaakaan ei meinaa löytyä (vaikka sitä olisi tarjolla) ja se unohtuu viimeistään, kun Tii hoksaa olevansa oikeasti hihnan päässä. Joku turva siinä hihnassa vaan on.. Muutama onnistunut lenkki vapaanakin ollaan saatu tehtyä ja niistä onkin jäänyt hyvä mieli!

Toinen syy liinalle oli varistreeni. Muutama päivä sitten otettiin taas pitkästä aikaa siipi esiin. Tilda oli aivan täpinöissään ja kun pienen muistuttelun jälkeen siiven noutaminen ja palauttaminen sisällä onnistui, otettiin siipi esiin myös ulkona. Ulkona pidin Tildan lyhyessä hihnassa, jottei se pääsisi karkuun siiven kanssa. Kun kuitenkin nouto alkoi vähän sujua, jätin hihnan pään maahan treenin helpottamiseksi. Ja se tapahtui. Jokin sai Tildassa vallan ja se omi variksen siiven itselleen tuhoten sen pieniksi palasiksi. Tänään siis kokonaisen variksen kanssa treenatessa pidin huolen, että liinan pää oli koko ajan hallussani. Yrtin kuminauhoilla tehdä variksesta pakettia, jotta siivet eivät lerpattaisi, mutta paketti ei ihan pysynyt kasassa. Tiin ote vaakusta oli siis edelleen siivestä retuuttamista. Pari kertaa sain variksen kuitenkin käteen. Kokonaista noutoa tästä ei vielä tullut ja pientä ihmettelyä ja omimista oli havaittavissa. Kuitenkin Tilda on valtavan innostunut variksesta, joten jospa joku vielä saisi noudon kuntoon. Damilla perusnouto sujui hienosti yhden huomautuksen jälkeen.

Onnistuneen treenilenkin jälkeen huilailimme hetken kotona ja vaihdoimme tokotreenitavarat reppuun. Taisi Tilda olla ihmeissään, kun vauhdilla lähdettiin autoon ja yhtäkkiä oltiinkin taas treenaamassa. Otettiin alkuun merkkiä. Tätä ollaan nyt muutama viikko treenailtu ja siitä on selvästi tullut yksi Tildan suosikeista. (Samaa suosikkisarjaa, kun agilityssa kontaktit!) Tosi nopeasti Tii on hoksannut merkin idean ja korjaa hienosti itsensä oikeaan paikkaan. Vähän ehkä viilataan vielä paikkaa kauemmas merkistä.. Ihanaa on nähdä se into, jolla Tilda tokoa tekee! Seuraaminen me ollaan varmaan pilattu ihan vaan tylsällä ja aina samalla hinkkaamisella, joten siitä nyt totaalinen tauko ja uusi yritys alusta myöhemmin. Taidan olla itse sanonut joskus, että Tildan kanssa kaiken täytyy olla hauskaa, muuten mikään ei onnistu.. Liikkeestä seisomista tehtiin tänään myös. Se alkaa toimia! Ihan ei pysähtyminen ole vielä näpäkkä ja vähän Tii miettii, mutta pian se siitä. Luoksetulo liikkurillakin onnistuu loistavasti. Noutamiseen tai oikeastaan kapulan pitoon pyysin vinkkejä kouluttajalta. Pelkästään pitäessään kapulaa Tilda alkaa mässyttää sitä, vaikka olen yrittänyt naksautella oikeasta otteesta. Nytpä siis treenaamme pitämistä liikkeessä. Kävelen Tildaa karkuun, kun se ottaa kapulan pitoon ja palkkaan heti oikeasta otteesta. Tämä näyttikin toimivan, kun sitä vähän kokeiltiin. Katsotaan saadaanko tässä asiassa läpimurto uudella treenitavalla.

Pätevä kakara minulla! Omaa vikaa vähän on tuo Tildan jumputtelu lenkillä. Kun muu aktivointi jää vähäisemmäksi, hihnalenkit ovat kurjaa kaikille. Nyt koitetaan taas päästä treenisuunnitelmien ääreen ja toteuttaa niitä ahkerammin. Hinku agilityradallekin on taas huikea, kun olin sunnuntaina talkoilemassa kisoissa. Ratahenkilönä pääsi niin lähelle kisatunnelmaa, että se vei taas mennessään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti