lauantai 7. syyskuuta 2013

Möllitokoilua

Nyt on tokourakin jollainlailla korkattu! Pyörähdettiin Tildan kanssa Etelä-Suomen Seropien järjestämässä tokokokeessa Lielahdessa. Osallistuttiin möllialo -luokkaan, jossa olikin vain kuusi koirakkoa. Jännitys automatkalla oli piinaava ja taas yritin vaan olla tartuttamatta sitä Tildaan. Uusi paikka ja erilainen tilanne sai kuitenkin Tildan piippaamaan vain odotellessa ja luoksepäästävyysrivistössä minulla olikin pikkukettu täynnä purkamatonta energiaa ja täpinöintiä. Toisaalta ihanaa, kun se on nyt noin innoissaan kaikesta tekemisestä... :)




Luoksepäästävyys 9,5
Tildan oli todella vaikea pysyä perusasennossa odotellessa. Tuomarin tullessa Tildan luo se ensin lähti moikkaamaan. Uudella käskyllä pysyi hyvin sivulla.

Paikalla makaaminen 10
Molemmilla puolilla tapahtui, mutta Tilda pysyi! Kovasti se katseli ympärilleen ja viime hetkillä venytti itsensä pitkäksi. Varmaan olisi ryöminyt luokseni, jos aika ei olisi loppunut.

Seuraaminen kytkettynä 9
Käynnistymisvaikeuksia. Täyskäännöksen tein väärään suuntaan.

Seuraaminen taluttimetta 8,5
Hyvin kettu seuraa, kun seuraa! Täyskäännöksessä jäi haistelemaan ja perusasentokin jäi ihan vinksalleen sitten.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7
Tilda aivasti juuri, kun sanoin käskyn. Jouduin siis toistamaan... Hyvin pysyi maassa loppuun asti!

Luoksetulo 8,5
Tilda nousi seisomaan kuulemma melkein heti jätettyäni sen. Eipä se tuotakaan ole tehnyt varmaan koskaan ennen. Hyvällä vauhdilla tuli luokse, mutta hyppäsi sivulle tullessa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
Unohdin sanoa merkkisanan Tildalle ja tuli aivastus. Sanoin käskyn kuitenkin vasta Tildan taas kuunnellessa. Näytin pienen käsimerkinkin vahingossa. Hyvin Tilda pysyi seisomassa ja istui sivulle vasta käskystä.

Estehyppy 5
Oho. Eipä ole hypyssäkään ollut ennen tälläistä vikaa. Tilda lähti löysästi ja kolautti estettä hypätessä sekä jäi haahuilemaan taakse. Sivu -käskyllä hyppäsi joka kerta hypyn uudelleen. Höperö... No pari päivää ennen koetta treenattiin hyppyä ensimmäistä kertaa kokonaisena liikeenä. Aiemmasta hyppytreenistä olikin ainakin vuosi.

Kokonaisvaikutus 9,5
Tuomari kehui Tildaa ja meidän yheistyötä. Kauniisti kuulemma puhun koiralle ja käsittelen sitä. Loppua kohti yhteistyökin parani ja seuraamiset olivat jo paljon parempia maahanmenon ja seisomisen yhteydessä.

Pisteet yhteensä 167,5 mölliALO1 / 2. sija

Kuvaaja oli mukana, joten tässä luoksepäästävyys ja paikkamakuu sekä yksilöarvostelu omina videoinaan.

 



Palkkasin Tildaa namilla liikkeiden välissä, mutta ihanaa oli huomata, ettei se ollut lähdössä minnekään. Pieni teki töitä koko ajan, vaikka olin vähän tylsä eikä riekuttu liikkeiden välissä. Pieniä ylimääräisiä haahuiluja (ja aivasteluita) ja omia varmisteluita lukuunottamatta ihan kiva suoritus. Jatkossa täytyy huomiota kiinnittää siihen, etten katso koiraa liikkeitä tehdessä, vaan luotan siihen, että se on mukana. Myös pelkästään perusasennossa rauhassa istumista on treenattava.



Pahin hermoilu ja jännitys on nyt kuitenkin luultavasti ylitetty, kun kerran kokeessa on käyty. Ensi kerralla on jo helpompaa olla itse rento. Virallisessa alokas luokassakin olisi tällä 1 tulos saatu, mutta vielä ei tuntunut niin varmalta, että viralliseen kokeeseen lähdettäisiin. Jos ainakin yhden epävirallisen alo -luokan kokeen kävisi ja katsoisi sitten. On tuo kettunen vaan nyt niin innoissaan tekemässä lajia kuin lajia, että koitetaan käyttää tilaisuus hyödyksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti