maanantai 30. heinäkuuta 2012

Treenejä ja pieni punainen junamatkustaja

Viime viikolla päästiinkin Hannan agilitytreeneihin kaksi kertaa, kun edellisen viikon treeni siirtyi tälle viikolle. Keskiviikkona tehtiin yhdentoista esteen rataa pätkissä. Hyviä ohjauskuvioita saatiinkin treenattua! Alussa oli takaakierto ja valssi. Takaakierto meinasikin olla Tildalle vaikea, mutta hyvin päästiin kuitenkin jatkamaan siitä hyppyyn ja putkeen. Putken jälkeen sylikäännös hypylle ja kepeille. Se menikin mallikkaasti! Kepit oli kynnys Tildalle. Alkuradassakin kun mulla meinasi hermo mennä omien ohjausten kanssa, niin Tii alkoi epäröimään. Kepit sitten, kun olivatkin vähän hankalat ja ilmaisin sen Tildalle voivottelulla, niin Tiitelipä meinasi kieltäytyä kepeistä kokonaan. Autoin Tildan sitten kepit loppuun. Selvästi se otti itseensä omat murahteluni, eikä olisi halunnut tehdä, mitä pyysin. Seisoi vaan ja katsoi kulmien alta. Jatkossa täytyy muistaa jättää oma ärsytys muualle ja kannustaa ja kehua Tildaa kovasti. Saman "älä" -ilmeen huomasin Tildalla tavallisella lenkillä. Kettunen ei olisi halunnut kävellä (yllätys yllätys..) ja itse tietenkin olin lähtenyt sen kanssa kävelylenkille. Välillä käy pienesti suututtamaan...

Perjantain aksa helteessä kesti onneksi vain puoli tuntia. Siinäkin ajassa Tildan sai aikalailla väsyksiin kuumuudesta. Alkuun valssia ja eteenlähetystä. Valssi oli mulle siinä kohtaa hankala ja Tilda ohjautui esteen ohi. Eteenlähetys sujui kuitenkin hyvin. Palkattiin pitkästä aikaa lelulla Tildaa ja näkyihän se pienenä rallatteluna. Väsähtaessään Tii ei sitten enää jaksanut lähteä lelun kanssa juoksentelemaan. Harjotellaan tätä kivaa lelupalkkaakin omissa treeneissä nyt. Puomia ja kontaktia tehtiin myös pitkästä aikaa. Hypyn takaa Tilda sai kovan vauhdin puomiin, mutta vähän olikin vaikeaa saada jarrut toimimaan kontaktille. Yksi tassu ainakin tipahteli usein vauhdin voimasta. Nyt ei siis ollut siivekkeitä käytössä enää. Hanna oli sitä mieltä, että otetaan ne nyt pois ja laitetaan takaisin, jos tarvii. Eiköhän Tilda nopeasti opi kontrolloimaan alastulon - luulisi. Regastakin treenattiin vielä lopuksi. Kerran aiemmin Sarin avustuksella ollaan otettu rengasta Tildan kanssa ja kerran yritin yksin. Se ei siis ole mitenkään tuttu este Tiille ja huomasihan sen. Oli vaikeaa tietää, mistä välistä piti hypätä, että sai namia. Jospa saataisi joku avustamaan omiin treeneihinkin, niin rengasta saisi tehtyä lisää. Yksin se ei oikein onnistu. Yleisesti ottaen perjantain aksatreeni oli huomattavasti parempi kuin keskiviikon. Asenne ja fiilis oli helteessä enemmän kohdallaan koiralla sekä ohjaajalla!

Lauantaina sitten oli kauan odotettu päivä, jolloin Tilda pääsi ensimmäistä kertaa matkustamaan junalla. Mentiin Tampereelta Lahteen Riihimäen kautta, jossa oli pikainen junan vaihto. Jo aamulla asemalle käveltäessä Tilda huomasi, että johonkin ollaan menossa. Onneksi oltiin hyvissä ajoin liikkeellä, niin ehdittiin pysähtyä puistoon istuskelemaan ja nuuskuttelemaan. Asemalla Tilda oli tosi nätisti ja seurasi ja kuunteli minua tarkasti. Huomasi kuitenkin, että sitä vähän jännitti ja epäilytti koko touhu. Junassa Tilda ensin kiipesi syliini turvaan ja katselemaan maisemia. Pienen sylimakoilun jälkeen päästin Tiin tutkimaan läheiset tyhjät penkit ja lopulta kettu otti kyttäyspaikan käytävän lattialta, josta näki vaunun perälle asti. Junan vaihto sujui ongelmitta, niin kuin loppumatka lähijunassakin. Hieno Tiiteli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti