tiistai 1. lokakuuta 2013

ALO3

Tildan ensimmäinen tokokoe viime lauantaina meni niin kuin pelkäsin. Paikkamakuussa pikkukettu esitteli ryömimistaitojaan ja yksilösuorituksen aikana tallin uusi keinonurmimatto ja muu ympäristö vei huomiota ihan liikaa. Tuloksena kuitenkin ALO3 pistein 102,5. Kamalaa oli, mutta paljon ajatuksia sain tulevaa varten. Ehkä kokeessa käyminen oli siis kyyneleiden, häpeän, turhautumisen ja muutamien ilon pilkahduksen arvoista.

1. Luoksepäästävyys 9
Tilda peruutti, mutta tuli takaisin sivulle, kun heilautin vähän kättä. Tuomari kommentoi, että hyvin sait pidettyä koiran sivulla, kun huijasit, että on namia kädessä. Niin tein... Sunnuntaina Nuuskujen tokotreeneissä sain vinkin antaa rauhoittavan vihjesanan Tildalle ja olla niin kuin olisi tosi tylsää.

2. Paikalla makaaminen 0
Kettunen hauskuutti kaikkia (olisin voinut vajota maan alle!) ryömimällä puoleen väliin minua kohti. Siitä se nousi varovasti seisomaan. Tuomarin kehotuksesta kutsuin Tildan sivulle ja siinä se istui nätisti loppuajan. Jostain se on nyt ryömimisen keksinyt. Alusta siis aletaan rakentamaan meidän aiemmin vahvinta liikettä.

3. Seuraaminen kytkettynä 7,5
Kontakti meinasi olla hukassa...

4. Seuraaminen taluttimetta 7,5
Parempaa kuin kytkettynä seuraaminen. Silloin kun Tilda seuraa, se seuraa hyvin. Vieläkin katsoin Tildaa sivusilmällä, josta tuomari huomautti.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Kontakti oli pahasti hukassa jo seuraamiseen lähdettäessä. Tilda jäi nuuskimaan, eikä tietenkään kuullut käskyä. Jäi seisomaan, eikä sitten oikein ollutkaan enää liikeessä mukana. Tuomari huomautti, että kun olisin katsonut maahan -käskyn jälkeen koiraa, olisin osannut antaa kaksoiskäskyn. Enpä hoksannut. Liike oli kyllä muutenkin jo pilalla.

6. Luoksetulo 8,5
Pisteitä lähti pienestä hypystä perusasentoon tultaessa. Muuten ihanan vauhdikas luoksetulo!

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Loistoliike Tildalta! Kaksi pistettä lähti Tildan parista pienenpienestä askeleesta stopin jälkeen.

8. Estehyppy 0
Tildalla oli kova hinku hypylle ja kun sanoin liikkeenohjaajalle "valmis", kettu lähti hypylle. Katsomosta kuulunut voihkaisu kuitenkin pelasti, eikä Tilda hypännyt, vaan tuli sivulle takaisin. Käskystä hieno hyppy ja seisominen. Kun palasin Tildan viereen, niin se liikkui ja sivu -käskyllä hyppäsi uudestaan hypyn. Uudella käskyllä tuli sivulle. Hypyn treenaamattomuus näkyy. Malttia hyppyesteen lähellä pitäisi myös päästä harjoittelemaan.

9. Kokonaisvaikutus 7
"Paljon lahjakkuutta, jos vaan pystyisi keskittymään." Sanopa muuta. Tildalla oli huomio muualla kuin minussa suurimman osan aikaa. Hallissa oli todella rauhallista, eikä periaatteessa häiriötä juuri ollut. Se varmaan juuri koituikin Tildan kohdalla "häiriöksi". Oli niin rauhallista, että pieniä ihmeellisyyksiä oli jäätävä kummastelemaan. Hallitreeniä tokoonkin meille.

ALO3 / 102,5 pistettä
Tuomari Jari Salokanto
28.9.2013 Lempäälä

Oikeastaan en ihmettele, että koe meni niin kuin meni. Koetilannetta hallissa ei olla ikinä koettu ja jo se aiheutti varmasti osan hölmöilyistä. Nyt näki kuitenkin hyvin, mitä tarvitsee treenata vielä ja miten. Paikkamakuun treenaaminen aloitetaan alusta ja kitketään ryömiminen pois sieltä, minne se ei kuulu. Hyppy on toinen eniten harjoiteltava asia. Katsotaan, missä sitä pääsisi treenaamaan... Möllikokeita hallissa täytyy myös miettiä tässä syksyn ja talven mittaa, jotta treenien varmuus saataisiin siirrettyä koetilanteeseenkin. Nyt kuitenkin pieni tokotauko, vaikka tekisi kuinka mieli alkaa hiomaan liikkeitä! Eikä enää ikinä koeviikolla jokapäiväisiä "pieniä" treenejä, vaan työt tehdään jo aiemmin ja koeviikolla otetaan rennosti!

Alla vielä videot suorituksista. Paikkamakuu voi olla hauskaa katsottavaa... Siihen malliin kuvaaja repeilee taustalla. :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti