sunnuntai 26. tammikuuta 2014

On se noutaja!

Tenttiin lukemisen lomassa olen yrittänyt treenailla Tildan kanssa. Lenkille on jokatapauksessa lähdettävä ja mikäs sen parempaa kuin ottaa muutama varis autoon ja ajella Tildan kanssa metsän reunaan. Monta kärpästä yhdellä iskulla! Aiempien treenien perusteella päätin pitää damit ja varikset erillään treeneissä. Tilda kun ei voinut ymmärtää, että variskin pitää noutaa, jos ruudussa on sellainenkin damien lisäksi... Haastetta ollaan variksen noutamisen ja kantamisen lisäksi kasvatettu viemällä ne ruutuun. Viikko sitten tein kokeilumielessä kahden variksen ruudun Tildan kiljuessa autossa. Kokeilu onnistui yli odotusten ja kettunen toi molemmat linnut pois! Ensimmäinen nouto on sille selvästi helpoin ja varmin. Toista lintua noutaessa Tilda jäi matkan varrelle ja laski variksen maahan. Se katsoi kysyvästi minuun, mutta kun olin hiljaa, niin otti uuden paremman otteen ja palautti hyvin. Tänään uskalsin laittaa ruutuun jo kolme varista. Noutaja nouti kaikki! Taas ensimmäinen tuli kertanostolla ja suoralla palautuksella, mutta kahden muun kohdalla Tildan piti mietiskellä. Variksia piti tutkia ennen ylös nostamista ja vielä palautusmatkallakin.

Ihanaa on ollut nähdä pikkuketun kehitys ja innon kasvaminen! Enää ei ole ollenkaan toivoton olo noutajan suhteen! Tildan kanssa ruvetaan tekemään ruutua vahvemmaksi. Siellä on monta lintua ja ne kaikki tuodaan samalla tavalla vauhdikkaasti ja miettimättä sieltä pois. Kantamista treenataan myös, jotta siivestä roikottamiset unohtuisivat. Vaikea on juosta, jos lintu roikkuu suussa siivestä ja jää tassujen alle vähän väliä... Upeasti kettunen onkin kyllä kantanut yhden vaakun aina treenipaikalta autolle!


Barffauksesta on pitänyt myös kirjoittaa asioita ylös. Tilda on nyt barffannut reilut kaksi kuukautta ja tyytyväisiä on niin koira kuin omistajakin. Korvat ovat pysyneet puhtaina ja terveinä ja jäisen ruoan ja luiden ansiosta hampaatkin kiittävät. Annan Tildalle päivittäin myös Grizzly Pet Products villilohen öljyä. Kanan ohella kettuselle näyttäisi sopivan ainakin possu. Kalkkunaa testattiin joulun alla, mutta silloin Tilda kutisi taas jonkun verran. Tiedä sitten oliko kalkkunalla osuutta kutinaan vai jollain muulla "lomaruoalla"... Tällä hetkellä pakastin on täynnä nautaa ja Tildalla vatsa kovalla. Epähuomiossa annoin vielä pienelle juustoa kongissa ajanvietteeksi ja seuraavana aamuna katselin tuskaisena kiljuvan pikkuketun ähellystä. Naudan lisäksi lisäsin vähän luiden määrää, jotta vuorokausiannos saatiin tasapainoisemmaksi. Tilda myös näytti laihtuvan, joten lisäruoka ei ollut pahitteeksi. Voi siis olla, että luun määrän lisäys laittoi vatsan kovalle, joten seurataan tilannetta ja jatketaan naudalla. Ainakin ruoka meillä maistuu ja joka iltaruoan jälkeen alkaa leikkihetki kaikkien parhaiden lelujen kanssa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti