lauantai 6. huhtikuuta 2013

Noutoa ja tokokatsastus

Taas ihana aurinkoinen päivä, joka hyödynnettiin metsässä umpihangessa tarpoen ja kuivalla asfaltilla tokoillen. Pikkukettu on kyllä ehdotomasti elementissään metsässä. Mikään ei voita kaahailua puiden välissä ja nuuskuttelua pusikoissa ja kettusen into näkyy kauas. Hassua kuinka valtava ero on vapaana lenkkeilyssä järven jäällä ja metsässä...
Metsässä tarkoitus oli näyttää Tildalle taas varista ja tehdä sen jälkeen hakuruutu dameilla. Pidin Tildan tarkoituksella hihnassa siihen saakka, että sain variksen kaivettua repusta, jotta motivaatio olisi huipussaan. Todella innoissaan pieni vaakusta olikin ja pinkaisi vauhdilla noutoon, mutta ei ottanut varista silti spontaanisti kantoon, vaan jäi haistelemaan ja ihmettelemään sitä. Muutaman uuden "hae" -käskyn jälkeen Tilda otti varovasti variksen ja toi minulle. Seuraavissa noudoissa (kun kovasti tsemppasin) Tii otti vaakun jo nopeammin ja palautti innokkaasti. Ote oli kuitenkin yleisesti varovainen. En tiedä, miten tämän asian kanssa täytyisi edetä. Tarviiko kettunen vielä lisää vaan aikaa vai enemmän kannustusta varikseen tarttumiseen? Toivottavasti tulevalta taipparikurssilta saisi uusia vinkkejä ja Tilda pääsisi näkemään kuinka lintuja kuuluu noutaa.

Noutamiseen muuten Tilda on selvästi syttynyt kevään aikana. Pieni piippailu alkaa, kun damit ottaa esiin ja täytyy odottaa, että pääsee singahtamaan noutoon. Hakuruutu oli tänäänkin Tildan mieleen. Se lähti etsimään mielettömällä vauhdilla ja samalla nopeudella dami palautui. Jarrut tosin olivat hukassa ja ferrari painoi damin kanssa ensin ohi ja palautti sitten. Ihan kivasti Tilda tekee töitä ruudussa. Osoittamaani suuntaa se ei kyllä yhtään osaa katsoa, vaan lähtee sinne minne nenä vie. Neljännen damin kohdalla tänäänkin alkoi pikkuketulla jo väsy painaa, kun nenä lähti viemään pientä aivan muihin tuoksuihin. Löytyi se neljäs patukka kuitenkin ja hyvin palautui käteen. Viimeisen damin hain Tildan katsellessa.



Autolle tultaessa Tilda oli jo vähän väsähtänyt, mutta kuiva asfaltti pakotti tekemään vielä vähän tokoa. Halusin katsastaa alokasluokan liikkeet mahdollisimman kokonaisina suorituksina, jotta näkisi pitkästä aikaa, missä mennään.

Luoksepäästävyys
Tätä ei olla tehty ikuisuuksiin. Kauan sitten liike oli ok. Mutta jos Tilda jotain tekee, kun tuomari tulee, niin peruuttaa.

Paikalla makaaminen
On ok, kahta ja kolmea minuuttia ollaan tehty onnistuneesti. Nyt makuutin Tildaa reilut pari minuuttia auringon paisteessa ilman välipalkkoja ja tyttö otti liiankin rennosti. Hyvä ettei käynyt kyljelleen loikoilemaan! Ennen ei ole kyllä tuota tehnyt... Nousi sivulle tullessani.

Seuraaminen
Edelleen hankalaa. Luulin jo, että tauko seuraamisessa teki hyvää... Tänään Tilda jäi liian taakse. Välillä seuraaminen on ollut ihan hyvääkin. Jonkun viisaamman neuvoja otetaan vastaan!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Ok, kunhan seuraamisen saa kunnolla kuntoon. Menee jo heti käskystä maahan suht täpäkästi ja pysyy. Sivulle palaaminen ja vasta käskystä nouseminen onnistui myös.

Luoksetulo
Valmis. Liikkuroituna tehty onnistuneesti. Viime aikoina tosin on ollut hidastelua havaittavissa ja tänäänkin Tilda erehtyi nuuskuttelemaan käpyä matkalla. Jotain uutta kivaa voisi liikkeen treenaamiseen keksiä.

Seisominen luoksetulon yhteydessä
Tehotreenin alla ollut liike, joka tänään sujui yli odotusten! Jos seuraaminen olisi ok, koko tämä liikekin olisi ok. Vahvistetaan vielä kuitenkin paikalla pysymistä.

Estehyppy
Syksyllä viimeksi tehty liike, joka on vaiheessa edelleen, kun ei olla sitä missään päästy tekemään. Hyppy oli viimeksi valmis, seisomista esteen takana pitäisi vahvistaa.

Ihan hyvältähän nuo näyttävät. Enemmän pitäisi tehdä liikkeitä nyt kokonaisina ja kokeenomaisesti, jottei Tilda tylsisty. Turhan pienissä paloissa ollaan tehty tähän asti. Ja ehkä ensi kerralla myös ihan pelkkä tokotreeni, jotta saadaan moodi kohdilleen kettusellekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti