torstai 7. kesäkuuta 2012

Aksapäivä ja muuta puuhaa

Maanantaista on tullut mun ja Tildan uusi lempipäivä! :) Kentän lähelle kun päästään, niin Tildaa ei saisi lenkille millään. Minä vedän Tiitä poispäin kentästä ja takasin päin tullessa Tildalla on neliveto päällä! Olen pitänyt Tildan autossa alussa sen aikaa, kun tutustutaan rataan ja odotetaan meidän vuoroa. Piippaaminen ja kiskominen radalle alkaakin heti, kun Tildan ottaa autosta ulos. Treeniä tähän.. Rataan sisältyi tällä kertaa seitsemän hyppyä ja putki. Ja ohjaaja pääsi taas spurttaamaan minkä jaloistaan pääsi, jotta ehtisi ohjata seuraavan esteen. Eikä oikein ehtinyt! :D Hienosti saatiin rata kuitenkin läpi Tildan kanssa ja voi sitä tunnetta ja vauhdin hurmaa! Keppitreeni sujui aikalailla entisenlaisesti. Tehtiin nyt kahdella aukolla ja yhden hypyn takaa. Alkuun toinen väli keskellä pisti pikku ketun miettimään, miten pääsikään loppunamin luo ja monesti Tii katsoi minuun kysyvästi aukon kohdalla. Pienellä käsiavulla aukoista selvittiin ja tauon jälkeen Tiiteli kipittikin kepit hienosti hypyn kautta ja alusta loppuun! Muistaisin vaan antaa Tildan tehdä itse enkä liikaa huutelisi keppien aikana. Heti Tilda reagoi myös, jos lähden kiirehtimään koiran edelle. Lisää agiliitoa! Jospa heinäkuussa aloittaisi omatoimi treenaamisenkin!

Tiistaina oltiin sitten taas katsomassa agilitykisoja Hervannassa. On se vaan vaikeaa olla tekemättä mitään, kun koiria ja ihania hajuja on ympäriinsä ja vielä se aksakenttä! Aivan kentän laidalla toisten agiliitoa on Tildan vaikea seurata nätisti paikallaan. Pitäisi Tiin päästä myös kentälle ja piippaus ja rempominen alkaa. No ainakaan intoa ei puutu! Tokotreeninä seuraamista, kontaktia ja paikkamakuuta tehtiin kisojen lomassa ja hienosti sujui. Tosi hienosti kettu tekee töitä ja käyttäytyy, kun on sen aika, vaikka häiriötä olisi paljonkin. Heti, kun Tilda "pääsee vapaalle" niin alkaa jumputus hajujen perään. Hassua, että tavallisella lenkillä Tilda jää kyttäämään jokaista koiraa ja ohitus on todella vaikeaa, jos mitään houkutinta (namia tai huippulelua) ei ole mukana. Aina houkuttelukaan ei tehoa. Kuitenkin treenatessa tai paikassa, jossa on paljon koiria, ohitukset onnistuvat ilman muuta.

Kuranassu Tii

Lempipuuha missä tahnsa ja millä kelillä tahansa..


Noutotreenin vuoro oli torstaina. Oltiin Kaupissa lenkillä damien kanssa. Tehtiin ensin pari luoksetuloa pillillä metsästä. Hyvin sujui. Sitten tein markkeerauksen isolla 500g:n painoisella damilla. Hyvin Tilda lähti noutoon ja otti damin, mutta pudotteli sitä matkalla takaisin ja näytti siltä, että joku ongelma siinä nyt oli. Tein seuraavan markkeerauksen pienellä pentudamilla ja heti sujui tosi hienosti ja ongelmitta. Hakuruudutkin Tilda selvitti helposti ja toi damin käteen. Hakuruutua ollaan tehty kahdellakin pikkudamilla ja hyvin menee. Selvästi se iso painavampi dami on jotenkin outo Tildan mielestä, kun heti sen kanssa nouto tökkii. Jospa jostain saisi dameja näiden kahden väliltä, niin voisi pikkuhiljaa totutella isompaan noutoesineeseen. Sunnuntaina sitten Nuuskujen pentutaipparitreenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti