maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kavereiden kesken

Tänään olikin eilisen tylsyyspäivän jälkeen tehokas ja kiva sunnuntai! Aamupäivällä käytiin lenkillä siskon ja mummin cavaliertyttösen kanssa sekä harjoiteltiin yhdessä oloa. Fanni asuu Lahdessa mummini luona, joten liian harvoin tulee tyttösten tavattua. Ikää Fasulla on jo 9 vuotta ja koska se on aika epävarma toisten koirien läheisyydessä, on hyvää harjoitustakin Fannin ja Tildan tavata aika ajoin. Hyvin on sujunutkin ja tänään pääsimme jo siihen pisteeseen, että Fanni ja Tilda olivat yhdessä siskoni kotona. Fanni tosin istui oven suussa, kun Tii touhusi ympäri kämppää. Meidän piti kettusen kanssa postua hetkeksi parvekkeelle nauttimaan sadesäästä, jotta Fanni saatiin eteisestä pois nauttimaan herkkupalaansa.

Fanni ja Tilda vierekkäin pari kuukautta sitten


Iltapäivällä sitten ajeltiin vielä Hämeenlinnaan Sarin ja Sellan luo. Paini- ja juoksuleikkien lisäksi päästiin treenaamaan agilitya. Tehtiin kummankin koiran kanssa kahta eri ratapätkää. Tiitii olikin aika taitava! Monta uutta juttua tuli pikku ketulle opittavaksi, mutta hienosti se selvitti kaikki ja seurasi tarkasti ohjausta. Kokeiltiin myös ekaa kertaa rengasta. Sieltähän se Tildakin sujahti! Tajusin jossain kohtaa treeniä, etten huomaa kehua Tildaa tarpeeksi. Toinen tekee kaikkensa ja niin upeasti, mutta mä keskityn vaan ohjaamiseen ja unohdan kehut. Toivottavasti edes palkkalihapullat löysi Tildan suuhun oikeissa kohdissa.. Onpa vaan itselläkin tosi paljon opittavaa.

Viikonlopun aikana huomasi taas, kuinka Tilda on toiminnan koira. Tylsä lauantai hihnalenkkeineen sai Tiin jumputtamaan joka ulkoilulla. Se pysähteli makoilemaan ja kieriskelemään kesken kävelyn ja ehdottomasti halusi nuuskuttaa oikein antaumuksella jokaikisen hajun. Ja tietenkin, kun tämä jumputus jatkuu tarpeeksi kauan, niin hihnan toisessa päässä pinna kiristyy, mikä johtaa siihen, että Tilda jumputtaa entistä enemmän. Lenkkeile siinä sitten. Kaiken kukkuraksi olen saanut jonkunlaisen varis/lokkipelon kehitettyä itselleni, kun tässä joku viikko sitten varis hyökkäsi Tildan ja mun kimppuun. Nytpä siis jokainen variksen rääkäisy tai lokin kirkuna saa sydämen hakkaamaan tuhatta ja sataa ja hihnan kiristymään. Ei ole Tildankaan helppoa ymmärtää, mikä on, kun yhtäkkiä pitääkin lähteä kiireesti vastakkaiseen suuntaan.

Huomenna kuitenkin maanantai ja kiva viikko edessä! :)

1 kommentti: