perjantai 3. toukokuuta 2013

Hei me tehään hommia!

Maanantaina pikkukettu pääsi taas noutopuuhiin, kun oli taipparikurssin toinen kerta. Tilda oli aivan nuutunut ja ihmeissään, kun lähdettiin vain pikaisen kotona pyörähtämisen jälkeen taas autoon. Näytelmäturistina olo ja Lovan kanssa viikonlopun riekkuminen taisi pikku-Tiitä väsyttää... Lisäksi takana oli paljon kuumassa autossa istumista. Ei siis tänäänkään vaikuttanut parhaalta mahdolliselta moodilta, kun pakkasin Tiitelin ja treenirepun autoon.

Ohjelmassa oli varikseen tutustumista sekä kuuden damin iso hakuruutu. Annoin Tildan katsella autosta, kun pari koiraa ennen meitä sai touhuta vaakun kanssa. Pieni piippailu kuului häkistä koko ajan. Ollaan kotona treenattu kohmeisella variksella, mutta nyt meille esiteltiin tuore vaakku. Tilda oli kiinnostunut linnusta, mutta ei ottanut sitä kantoon. Vähän kokeili hampailla, kun kädestä annoin ottaa, mutta maassa varis aiheutti lähinnä kummastelua. Taisi tuore varis saada kettusen hämmennyksiin, enemmän innoissaan se on omasta jäisemmästä vaakusta ollut.

Hakuruutuun sai Tilda mennä ensimmäisenä. Metsään vietiin kuusi damia koiran nähden. Kolme ensimmäistä Tilda haki järjestyksessä. Kettunen lähti vähän väsyneen oloisesti hakuun, mutta teki töitä hyvin ja juuri niin kuin pitikin. Sain suoraan damit käteen. Neljännestä lähetyksestä Tilda lähti omille hajuille ruudun reunalle. Otin luokse ja lähetin uudestaan, jolloin Tii lähti etsimään. Neljäs dami palautui myös hienosti käteen! Tähän lopetettiin.

Olin tosi tyytyväinen Tildan työhön. Vaikka se selvästi oli väsynyt, niin hommat tuli hoidettua mallikkaasti. Lähetyksessä ainoastaan meinasi olla hankaluuksia, kuinka saan Tildan sivulle, kun ei kettunen ihan ollut kuulolla. Mutta loisto pikkuinen! Nyt se näytti, että osaa ja tietää, mitä pitää tehdä. Pilliluoksetuloa ollaan treenattu ekasta taipparikurssikerrasta asti tehokkaasti. Tilda saa ruokaa nyt vaan pillistä luoksetulemalla, niin kotona, pihalla kuin metsässäkin. Kivasti on luoksetulo alkanutkin vahvistua ja pillistä tullaan niin kovaa kuin tennareilla pääsee. Tätä jatketaan! Damin pitoja ja kantamista ollaan tehty myös ja pikkuhiljaa siinä kehitytään. Nyt vaan treenit jatkuu ensi maanantaita odotellessa! Saa nähdä, mitä mieltä sitten Tiitiäinen on pupusta ja vaakusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti