sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Toisen kerran aksaepikset

Niin... Tiistaina käytiin Takkujen järjestämissä agilityepiksissä. Epätoivoisin ja nujerretuin fiiliksin sieltä lopulta pois lähdettiin. Ei siis mennyt ihan niin kuin olisin toivonut... Vaikkakin oikeasti lopputulos ei ollut niin paha kuin miltä tuntui. Olisipa päässyt edes joku tuttu kisoihin mukaan kuvaamaan ja sanomaan, ettei se nyt niin huono ollut. Yritänkin nyt miettiä kisoja positiivisessa valossa.

Epiksissähän ei tiedä lähtölistoja etukäteen ja koska uusintakierroksenkin saa ottaa, voi odotusajat venyä pitkiksikin. Näissä kisoissa luokkajärjestys oli putkiluokka - möllit - kilpailevat. Ilmoitin meidät mölliradalle sekä kilpailevien radalle. Putkiluokkalaisia olikin kisoissa hurjan paljon, joten Tilda taisi joutua autossa odottamaan toista tuntia ennen omaa vuoroa. Kierrokset olivat kettusella sitten sen mukaiset... Radalla Tilda juoksi miljoonaa - miljoonavauhtia esteelle, joka vaan sattui eteen tulemaan. Ohjausta pikkukettu ei kuunnellut ollenkaan. Päätin lennosta ottaa uusintakierroksen. Jospa suurimmat kierrokset olisivat jo laskeneet. Mutta toinen kierros mölliradalla oli aikalailla samanlaista häsellystä kuin ensimmäinenkin... Luulen, että Tildan liian suurien kierrosten lisäksi meidän epäonneksi koitui helppo rata ja sen takia huolimaton ohjaus. Mahtavaa olisi, jos Tilda liitäisi aina radalla sillä vauhdilla kuin tiistaina - minun vaan pitäisi saada kettu hallintaan.

Kilpailevien radalla fiilis oli huomattavasti parempi. Tilda kuunteli ja sain sen haltuun kohdassa, jossa halusinkin. Kepit pikkuinen pujotteli varmasti ja kontaktit olivat puomilla ja aalla hyvät. Heti toisen esteen ohjaus vaan oli hankala, enkä onnistunut ajoittamaan sitä oikein. Viimeisenkin hypyn jätin jostain syystä kokonaan ohjaamatta. Eipä tainnut siis olla kummankaan päivä, mölliradalla Tilda juoksenteli omiaan ja kisaavien radalla minä ohjasin omiani.

Enemmän treeniä tarvitsee kuitenkin ohjaaja. Ohjauksen tarkkuus on Tildan kanssa tärkeää, pitäisi myös ohjata alempana. Se on kuitenkin varmistettu, että kisatilanteessakin kaikki esteet ovat hallussa. Nyt vaan kisatreeniä lisää! Kesäkuussa sitä saadaankin ehkä ainakin kahtien epiksien verran. Katsotaan niiden jälkeen uskaltautuisinko villitollerin kanssa jo virallisiin kisoihin. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti