perjantai 3. toukokuuta 2013

Lomalla! - touhua ja silmätarkastusta

Tässä onkin taas viikko vierähtänyt vauhdilla! Olen ollut lomalla viime torstaista asti ja menoa ja touhua on riittänyt - rentoutumista unohtamatta. Viikko sitten keskiviikkona juhlittiin koiranpäivää ja loman alkua ja lähdettiin Sarin, Sellan ja Hilpin kanssa Kirskaanniemeen lenkille. Toiset jopa heittivät reissulla talviturkin... Sarille kiitokset kuvista!


Meinaatteko kaverit mennä tonne vai?

Hiipulakin kastautui!



 

Keppi tuli rantaan jäidenkin keskeltä.

Uinnin jälkeinen "siistiytyminen".



Perjantaina sitten oli vuorossa Lovan 1v. synttärilenkki Hervannassa.





Ihana Lova 1 vuotta! :)

Synttärijuhlilta lähdettiinkin Tildan viralliseen silmätarkastukseen Hakametsän eläinlääkäriasemalle. Tuttu paikka oli ja henkilökunta taas kerran todella mukavaa. Kotiin tultiin kuitenkin harmillisin fiiliksin... Silmätarkastuksen tulos oli puncta atrasia eli Tildalla molemmissa silmissä kyynelkanavat ovat vajaakehittyneet ja kyynelkanava-aukot puuttuvat kokonaan. Lisäksi molemmissa silmissä todettiin distichiasis eli ylimääräisiä silmäripsiä. Distichiasis on periytyvä ja Tildan isällä niitä onkin myös todettu. Tätä osasin siis jotenkin odottaa. Kyynelkanava-aukkojen puuttuminen olikin sitten uutta ja jäi vaivaamaan. Tildan suvussa eikä vanhemmilla ole tällaista kuulemma ollut, joten mistähän moinen on sitten Tiille ilmestynyt? Noh.. Kaksi syytä siis selvisi siihen, miksi Tildan silmät vuotavat jatkuvasti. Eipä tarvitse sen takia ainakaan enää eri ruokia testailla niin kuin tähän asti olen tehnyt.

Lauantai aamuna meitä odotti lähtö Hyvinkään kautta Lahteen. Hyvinkäällä pysähdyttiin ryhmikseen, jossa Lova kävi Jonnan kanssa korkkaamassa viralliset näyttelynsä junnuluokassa. Lova oli tuomarin mielestä erittäin hyvä ja luokkansa neljäs. Päivä oli kylmä ja sateinen, joten junnubortsujen jälkeen oltiin heti valmiita jatkamaan matkaa lämpimässä autossa. Matkalla Lahteen huomasin Tildalla punkin, jota tietenkin pysähdyttiin tien varteen ottamaan pois. Tiin elämän ensimmäinen punkki pitikin tiukasti kettusesta kiinni ja jätti muistonsa silmäkulmaan. Lahteen kuitenkin selvittiin ja Tilda ja Lova pääsivät temuamaan vanhempiemme pihalle. Kaverusten lenkki ja leikkikuvista kiitos Jonnalle!







Kovin rentouttava ei Lahtivisiitti ollut. Illalla pimeässä pihassa huomattiin yhtäkkiä, että toinen koira puuttuu. Tilda oli löytänyt aukon aidassa ja pinkaissut naapuriin tai ties minne. Takaisin tullessaan Tiiteli ei kuitenkaan löytänyt reittiä pihaan, vaan jäi aidan taakse tapittamaan. Tien kautta hain kettusen pinteestä takaisin omaan pihaan. Toinen vähiä unia aiheuttanut episodi oli joka aamuinen piippailu makuuhuoneen suljetulla ovella ja haukkuminen keittiössä. Liekö Tilda oppinut, että (aikaisin) aamulla alakerrasta saa ruokaa, kun vanhempani heräävät...

Fannia käytiin myös Lahdessa moikkaamassa. Hyvin mummokoira kulki lenkillä kakaroiden kanssa ja antoi niiden touhuta pihallansa, vaikka varmistelikin koko ajan, ettei kumpikaan tyttösistä pääse yllättämään. Sisään mökkiin ei ollut lapsilla asiaa, kun Fanni vahti ovella.


Jonna kuvasi Fampukan <3

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti